Loon, loon, loon
Artikel

Loon, loon, loon

Maar liefst 12 nieuwsberichten in de categorie ‘Arbeidsvoorwaarden’ op de kennisbank van OR in de Praktijk. Best handig trouwens en ook nog eens gratis. Kijk maar eens!

Opvallend is dat in nagenoeg al die berichten de loonontwikkeling en/of het netto salaris centraal staat. Dat is op zich niet vreemd, want loon maakt natuurlijk een belangrijk onderdeel uit van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Maar nu we de corona perikelen langzaam achter ons kunnen laten (hopelijk dan toch!) breekt voor organisaties ook het tijdstip aan de lange termijn strategie nog eens goed tegen het licht te houden. Loonkostenontwikkeling speelt hierin en belangrijke rol, maar er zijn nog veel meer knoppen waar je aan kunt (en moet) draaien om ook op de langere termijn aantrekkelijk te blijven als werkgever.

Investeren in de duurzame inzetbaarheid van je grootste kapitaal (je mensen) is cruciaal om te overleven. En zoals je het formuleren van de strategie van je organisatie programmatisch aanpakt, zo zou je dat ook het beste doen als het gaat om je aanpak van duurzame inzetbaarheid.

Wij hebben hiervoor de juiste instrumenten beschikbaar. Niet in het wilde weg wat interventies binnen slingeren, maar een gedegen plan van aanpak (met 0-meting uiteraard) en wetenschappelijk gevalideerde technieken om inzetbaarheidsbeleid structureel in te passen in je bedrijfsvoering.

Welke instrumenten dat zijn:

Bedrijfsscan/oriëntatiescan/middelenscan

DIX

Kosten Baten Tool (KoBaDi)

En binnenkort wordt hieraan het programma Vitaal Vakmanschap toegevoegd.

Meer weten? Vraag het ons!