Recruiting en onboarding: zo hoort het!
Artikel

Recruiting en onboarding: zo hoort het!

Wat doe je met die nieuwe collega, die zojuist jouw afdeling is komen versterken? Ja hij werkte eerder bij de concurrent en wist het jou in die rol vaak erg lastig te maken!

Tegelijkertijd zag jouw ‘baas’ dat deze vreemde eend in de bijt weleens van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor jouw toekomstige teamprestatie.

Christophe Laporte werd professioneel wielrenner in 2014 en haalde best redelijke resultaten. Hij kwam echter nooit tot echt volle wasdom en dan rijst de vraag: hoe verder?

In 2022 wordt hij door Team Jumbo-Visma binnengehaald als superknecht voor de tandem Roglic – Van Aert. Een Fransman nota bene. Velen fronsten de wenkbrauwen.

Tot 6 maart 2022. Na een intensieve voorbereiding en slechts 1 koersdag bleek hij direct bereid datgene te doen waarvoor hij was binnen gehaald: snoeihard op kop rijden voor zijn kopmannen. Laporte bleek zo sterk, dat hij op de top van het laatste klimmetje nog steeds in het wiel zat bij zijn ‘opdrachtgevers’. En die wisten deze inspanning op waarde te schatten én te belonen. Iets met #teamspirit en investeren in de relatie. Laporte mocht de rit winnen en werd daarmee gelijk klassementsaanvoerder in deze editie van Parijs-Nice. Bijkomend voordeel is dat je dan ook mag starten in een Gele Leiderstrui. Niet die van de ‘grote’ Tour, maar toch. Voor een Fransman is dit echt heel speciaal.

Laporte zal dit nooit meer vergeten. En zal terug betalen. Cash!

Hoe verwelkom jij een nieuwe collega?

Lees hier het volledige bericht Jumbo Visma begroet nieuwe collega