Herfstdip of ‘writer’s block’
Artikel

Herfstdip of ‘writer’s block’

Over het algemeen heb ik mijn woordje wel klaar. Ik heb altijd wel een mening, een idee of gewoon een reactie op een standpunt.

Maar het lukt me niet meer. Ik kan geen antwoord vinden op (soms) voor de hand liggende vragen. De nationale en internationale politiek laat ik gemakshalve maar even buiten beschouwing. Op dit platform probeer ik dat überhaupt te vermijden. Een zinvolle bijdrage over een mogelijke terugkeer van Donald Trump of Boris Johnson of dichterbij, iets zinnigs over Mark Rutte, Johan Remkes of Thierry Baudet? Neuh, laat maar!

En dat terwijl er toch wel het nodige aan de hand is. De min of meer klassieke thema’s: loonontwikkeling, werkzekerheid en inflatie. De donkere kanten van marktwerking in zorg, vervoer en nutsvoorzieningen. Normaal gesproken waren deze onderwerpen toch de ‘puntenslijper’ van mijn drang tot duiden. Maar het komt er niet uit.

Reden tot treuren?

Nee, zeker niet. Uiteindelijk komt het allemaal wel weer terug. Het is gewoon een herfstdip of een ‘writer’s’ block’.